Közvetlen webkapcsolat esetén elegendő a számítógépen használt webböngésző beállításait ellenőrizni. Ekkor védelmi szempontok miatt a jelszó megjegyzését kapcsolja a a programban, ellenkező esetben mások is hozzáférhetnek adataihoz. Az oldalak ú.n. cache-lését is érdemes letiltani, mert a böngésző ellenkező esetben elmenthet oldalakat a gépre, melyek bizalmas adatokat tartalmahatnak.

Olyan böngészőkön, ahol az ú.n. popup (felugró) ablakok letilthatóak, a kivétel listába fel kell venni a NetOffice rendszer címét, ellenkező esetben pl. a levelezés modulnál az új levél figyelmeztető funkció nem fog működni.

A program működéséhez a javascriptek futását engedélyezni kell, ennek hiányában a rendszer alapvető funkciói sem üzemelnek.

Ha az internethez közvetett módon (router használatával) kapcsolódik, általában nem szükségesek speciális beállítások, mindössze a 80-as porton keresztül történő http kommunikációt kell engedélyezni. Egyes proxykon az egyszerre küldhető adatmennyiség le lehet korlátozva valamilyen értékre (pl.: 1MB). Ez akkor okozhat gondot, ha ennél nagyobb adatcsomagot (pl. egy nagyobb melléklettel rendelkező e-mail) küld. Ekkor a proxy ezt levághatja, így a megérkező adat hibás lesz.